Successivt

Lite bättre hela tiden

Meny Stäng

Ärlighet varar längst

I boken The Millionaire Mind skriver Thomas Stanley om resultatet från en undersökning han gjorde bland 733 dollarmiljonärer. Han frågade dem hur de blev så framgångsrika.

Kan du gissa vilken framgångsfaktor som hamnade högst? Ärlighet och integritet. (På delad första plats kom disciplin, sedan social kompetens.) Stanley går så långt som att säga att utan integritet spelar det ingen roll vad du gör för övrigt — du kommer inte bli rik:

If you lack integrity, most millionaires will tell you that you will not and should not graduate to economic success.

Behandlar du dina kunder och leverantörer på ett ärligt sätt, vinner du deras förtroende och de berättar för sina kontakter att de kan lita på dig.

Behandlar du dina kunder och leverantörer illa, förlorar du deras förtroende och de berättar mer än gärna för hela världen vilken usel och opålitlig person du är. (Och folk sprider gärna dessa rykten vidare.)

Uppdatering: Ian Brodie skriver att en missnöjd kund berättar för 12 personer om sin negativa upplevelse, och dessa berättar i sin tur för 6 personer var. En nöjd kund berättar det kanske för några vänner, och dessa sprider inte ryktet vidare alls.

Ett konkret exempel på när brist på integritet kostar pengar: Tiger Woods. Han var otrogen och har nu kanske förlorat sin fru tillsammans med sina största sponsorer och väldigt mycket pengar.

Zig Ziglar har sagt dessa kloka ord om integritet:

With integrity you have nothing to fear, since you have nothing to hide. With integrity you will do the right thing, so you will have no guilt. With fear and guilt removed you are free to be and do your best.

© 2019 Successivt. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.