Successivt

Lite bättre hela tiden

Meny Stäng

Vikten av disciplin

I morse lyssnade jag på entreprenören, författaren och talaren Jim Rohn på cd-skivan som kom med det senaste numret av tidningen Success. Han pratar om vad som händer när man sätter upp mål för dagen och inte gör allt som man hade tänkt sig.

Varje sak du skriver upp att du ska göra, men inte gör, blir ett misslyckande som gnager och saboterar ditt självförtroende.

And sure enough, some people, by the end of the day have got this whole stack of failings. And it wasn’t something that they couldn’t have done. It was something that they could have done and didn’t do. See, that always brings guilt. Guilt erodes self-confidence. And lack of self-confidence is the greatest deterrence for success.

Disciplin är en av de viktigaste faktorerna för att nå framgång enligt en undersökning bland 733 dollarmiljonärer. (Läs mer i boken The Millionaire Mind.)

Många kvällar är konversationen mellan mig och min fru så här: (Hämtad från Seth Godins läsvärda artikel Modern Procrastination.)

”Honey, how was your day?”

”Oh, I was busy, incredibly busy.”

”I get that you were busy. But did you do anything important?”

De kvällar när jag känner att jag inte har gjort allt jag borde mår jag dåligt. Mitt självförtroende sviktar, men jag har inte alltid förstått vad det beror på. Nu vet jag att det är brist på disciplin.

Å andra sidan mår jag riktigt bra när jag har strukit allt på min whiteboard och känner att jag har varit produktiv hela dagen. Det är en riktig kick, och mitt självförtroende stärks.

Det sägs att disciplin är en muskel, och ju mer du använder den, desto starkare blir den. Leo Babauta på bloggen Zen Habits menar att disciplin är en illusion och att det helt enkelt handlar om motivation.

Hur som helst är det viktigt för ditt eget välbefinnande och för din framgångs skull att du faktiskt utför viktiga saker varje dag.

Sluta läsa och gör något viktigt nu!

© 2019 Successivt. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.