Min kära hustru tipsade mig om pappabloggen Single Dad Laughing, och en mycket bra artikel om att ens barn blir som man behandlar dem:

Do you not realize that a child is what you tell them they are? … Do you really believe that your child is an idiot? Because she now does. Think about that. Because you said it, she now believes it. Bravo.

Det påminner mig om Zig Ziglar, som i ett föredrag berättar om två helt olika pappor. Den ena säger ofta till sin son ”du kommer hamna i fängelse en vacker dag” och den andre säger till sin son ”du kommer leda ett stort företag en vacker dag”. Enligt Zig fick båda rätt.

Vi föräldrar har ett väldigt stort ansvar för våra barns framtid, och jag vill helst att min dotter ska tro att hon kan göra allt hon vill göra. Allt börjar i huvudet, om vi inte tror att vi kan något, kommer vi inte våga göra det heller. Men om vi vågar tänka stort kan vi åstadkomma storverk. Ett citat från boken The Magic of Thinking Big:

Believe it can be done. When you believe something can be done, really believe, your mind will find the ways to do it. Believing a solution paves the way to solution.

När de människor man ser upp till och älskar mest i hela världen säger att man kan, då tror man på det. Jag hoppas att jag aldrig glömmer det.